Wvs90.jouwweb.nl
Home » Welkom

Welkom bij WVS`90

Volleybalvereniging WVS`90 is ontstaan uit een fusie van de verenigingen TESS en Zigos in 1990.
De afkorting WVS`90 staat voor Wester Kogge Volleybalt Samen. De vereniging telt ongeveer 75 leden en wordt geleid door een bestuur bestaand uit drie personen. Dit bestuur wordt ondersteund door meerdere actieve leden, die ondermeer zorg dragen voor het clubblad ‘de Volleybabbel’
Jeugd

De jeugd is de toekomst van de vereniging en wordt daarom door het bestuur als zeer belangrijk gezien. Vanaf zeven jaar kan er bij WVS`90 gestart worden met Cool Moves Volleybal, een spelvorm ontwikkeld voor kinderen waarbij vanuit gooien, vangen en veel bewegen stap voor stap volleybaltechnieken worden aangeleerd. Kinderen kunnen door de stapgewijze opzet heel snel met Cool Moves Volleybal-wedstrijden mee doen. Cool Moves Volleybal wordt gespeeld door kinderen van 7 tot 12 jaar in teams van 4 personen. Deze groep speelt wedstrijden in toernooivorm op de zaterdagmorgen.
Jeugd in de leeftijdscategorie 12-14 jaar valt in de categorie C-jeugd. In de C-jeugd wordt er gespeeld teams van 6 spelers op een normaal volleybalveld dat in de lengte 2 meter is ingekort. De competitie wordt gespeeld in de regio Hoorn-Waterland. Ook deze competitie is op zaterdagochtend. De A-jeugd (16-17 jaar) speelt competitie op dezelfde avonden als de senioren. Deze wedstrijden worden altijd vroeg in de avond gepland.Competitie

WVS`90 heeft een herenteam die in de competitie spelen. Het herenteam speelt in de 2de klasse. De thuiswedstrijden worden eens in de twee weken op dinsdagavond afgewerkt in de Koggehal in De Goorn. Deze wedstrijden worden regelmatig aangekondigd in de dorpsbladen. Uitwedstrijden worden, afhankelijk van de tegenstander, afgewerkt op een avond door de week.

Recreatief

Omdat volleybal ook een uitgelezen sport is om recreatief te beoefenen,
wordt deze mogelijkheid geboden binnen WVS`90.
Een enthousiaste groep- recreanten werkt op donderdagavond onder deskundige leiding eerst even aan de techniek en de conditie waarna er een lange partij volleybal volgt.